BELANGRIJKE UPDATE ARTIKEL PER 23 JUNI 2020 ZIE ONDERAAN DIT ARTIKEL

De afgelopen maanden zijn er verschillende mensen in mijn omgeving geweest die opeens iets vertelden over de voordelen van ketonen, exogene ketonen en over ‘in ketose zijn’. Nooit had ik hier iets over gehoord en opeens vertellen allerlei verschillende mensen, die elkaar ook niet kennen, mij hier iets over. Toeval bestaat niet, dus ik moet er ‘iets’ mee.

Ik zal jullie in dit artikel uitleggen wat ketonen zijn. Wat exogene ketonen zijn. Waar ze allemaal goed voor (kunnen) zijn en wat ‘in ketose zijn’ betekent. Tevens vertel ik jullie eerlijk over mijn eigen ervaringen. Onderaan het artikel staan de gegevens van Annemarie zodat je met haar in contact kan komen als je meer informatie wil want er valt nog enorm veel over te vertellen. Maar ik wil wegblijven van het hele technische/medische stuk.

Wie is Annemarie?

Ongeveer twee maanden geleden ontmoette ik een dame, Annemarie Teutscher, en zij vertelde mij ook van alles over ketonen. Omdat ik er nog nooit van had gehoord en er nu zoveel mensen in mijn omgeving over hadden gesproken, was ik toch wel erg benieuwd geworden. Daarbij kon Annemarie er ook echt veel over vertellen. Het was duidelijk dat ze goed wist waar ze over sprak.

We wisselden gegevens uit en namen later weer een keer contact met elkaar op. Haar rustige en sympathieke persoonlijkheid zorgden ervoor dat ik geboeid luisterde naar alles wat zij vertelde. Ketonen zijn bijvoorbeeld goed voor: Meer energie, betere concentratie, een betere slaap, stabiele bloedsuiker en overgangsklachten verminderen of verdwijnen. Zo maar een greep uit alle voordelen die ik hoorde.

Annemarie verzorgt ook presentaties en webinars en ik besloot om bij beide eens aan te haken. Wat een leuke en vooral leerzame ervaringen. Er waren ook mensen aanwezig die net als zij veel ervaring hadden en hun verhalen inspireerden mij enorm. Van top-sporter tot non-sporter, mannen en vrouwen, jong en oud en mensen die voorheen chronisch ziek waren geweest en nu waren genezen. Al die succesverhalen konden toch niet fake zijn?

Wat Zijn Ketonen?

Tegenwoordig eten we zoveel koolhydraten (suikers), dat ons lichaam deze gebruikt om de energie uit te halen. Vaak als je je moe, sloom of slap voelt, ga je koolhydraten eten (snoepen). Je krijgt dan snel die kick die je nodig hebt, maar helaas is die maar van korte duur en dus ga je weer koolhydraten eten. En deze cirkel gaat steeds zo door.

Als je nu stopt met het eten van al die koolhydraten (beperkt tot een minimum), zal je lichaam ergens anders de energie vandaan moeten halen. Je lijf gaat dan vet verbranden. Tijdens dit proces worden ketonen, ook wel ketolichamen, aangemaakt. Ketonen zijn een zuur en worden in de lever aangemaakt.

Er zijn drie verschillende typen ketonen: Aceton, Acetoacetaat en Bèta-hydroxyboterzuur. Aceton verlaat je lichaam via je adem en als je lichaam in ketose is, kun je de geur van aceton ruiken bij het uitademen. De andere 2 plas je uit.

Wat Is “In Ketose Zijn”?

Ik schreef het hierboven al, ‘als je lichaam in ketose is’, maar wat betekent dat?

Als je lichaam voldoende ketonen (ketolichamen) aanmaakt dan ben je in ketose. En dat gebeurt dus wanneer je lichaam vetten gebruikt als brandstof. 

Waarom is het goed voor je?

Als je lichaam in ketose is, heb je ontzettend veel voordelen. Je bloedsuikers zijn nu laag en stabiel. Dat betekent dat je geen last meer hebt van die dip na het eten en je ook geen ‘cravings’ meer hebt naar zoetigheid bijvoorbeeld.

Afvallen wordt makkelijker en diabetes type 2 kun je voorkomen of zelfs verhelpen. Ook stemmingswisselingen en overgangsklachten kunnen minder worden of verdwijnen. Sportprestaties worden beter omdat je veel meer energie hebt en er geen verzuring van je spieren optreedt en daardoor houd je het veel langer vol.  

Een ander groot voordeel is dat ketonen de beste brandstof voor je hersenen zijn. Je zult dan ook merken dat je helderder wordt en je beter kunt focussen en langer kan concentreren. De lijst met voordelen is nog veel langer en lang niet iedereen ervaart dezelfde voordelen. Gewoon zelf kijken wat er bij jou beter wordt.   

Wat zijn Exogene Ketonen?

Je kan een keto-lifestyle volgen maar dan duurt het best lang voordat je lichaam in ketose is. Voor veel mensen is dit niet haalbaar. Om toch een grote hoeveelheid ketonen in je bloed te hebben, kun je exogene ketonen consumeren. Exogene ketonen zijn ketonen die niet door het lichaam zelf zijn aangemaakt maar die je als voedingssupplement binnenkrijgt.

Er zijn behoorlijk wat aanbieders op dit vlak maar ze zijn allemaal niet even goed en sommige zelfs schadelijk. Inmiddels heb ik er behoorlijk veel onderzoek opzitten en bespaar ik je even een heel lang en technisch verhaal. Mijn keuze is gevallen op exogene ketonen van Prüvit.

Waarom Prüvit?

Prüvit is ontwikkeld op verzoek van de NASA door universiteiten in Amerika. Hun astronauten moesten scherp en helder zijn en ze hadden ontdekt dat mensen die vetverbrander zijn, en dus in ketose ketonen aanmaken, veel scherper zijn en veel meer energie hebben dan mensen die suikerverbrander zijn.

In de Prüvit producten zitten exogene ketonen die exact dezelfde processen in werking zetten als de door onze lever geproduceerde ketonen. Je hoeft er niet meer voor op dieet. De weg naar ketose die met diëten weken tot maanden kan duren, is dankzij Prüvit verkort tot slechts 60 minuten.

Dit is behoorlijk wat informatie. Ik kan me voorstellen dat je het nog best ingewikkeld vindt. Wellicht helpt dit filmpje om het je iets duidelijker te maken.

Ketonen Dagboek, eigen ervaringen

Ik heb 10 zakjes Prüvit besteld en zal je hieronder vertellen over mijn eerste 3 dagen dat ik Prüvit heb gedronken. Mijn eigen en eerlijke ervaringen. Ik heb 3 smaken getest: Lime, Maui Punch en Swiss Cacao. De eerste twee hebben mijn voorkeur. Daarnaast kun je kiezen of je met of zonder caffeine wilt. 

Dag 1 met exogene ketonen:

Om 08.00 uur maak ik mijn ketonen drank klaar. Ik pak een grote maatbeker van minimaal 1 liter. Ik vul deze met water (1 liter). Omdat ik het al eens geproefd heb, kies ik ervoor om de beker te vullen met koud water. Ik vind dat het lekkerst. Je kan ook warm water gebruiken, zolang het maar niet (kokend) heet is. Ik heb de Lime variant, zonder cafeïne. Deze doet mij erg denken aan sportdrank en vind het prima smaken. Ik drink 3 grote glazen en ontbijt verder niet.

Ik breng mijn oudste dochter naar school en na thuiskomst drink ik nog 2 glazen terwijl ik de vaatwasser leegruim en met mijn andere dochter speel. De maatbeker is nu leeg. Ik heb een beetje een hongergevoel. Ik denk dat het meer de wens om te kauwen is, dat mij doet denken dat ik een beetje honger heb. Ik besluit om nog even niet te eten. Dat gaat eigenlijk prima. De reden hiervoor is dat e.e.a. namelijk nog beter werkt als je hiernaast aan Intermittent Fasting (IF) doet. Hier zal ik in een ander blog aandacht aan besteden maar het komt neer op dat je bijvoorbeeld alleen eet tussen 12.00 uur en 20.00 uur.

Nadat oma is gekomen, vertrek ik naar mijn werkplek. Ik voel me goed, rustig, ontspannen en blij. Rond 12.30 uur begint mijn maag wat te rommelen en bestel wat voor de lunch. Ik heb tot nu toe alleen een paar koppen thee gedronken. Om 13.00 uur heb ik gegeten en ga ik verder met mijn werk.

Normaal gesproken moet ik echt ontbijten. Niet alleen omdat ik honger heb en mij anders heel erg slap voel, maar ook omdat mijn humeur anders tot onder het vriespunt komt. Ik heb daar nu totaal geen last van.

Rond 17.30 uur ben ik weer thuis en ga ik voor mijn kindjes koken. Normaal snaai ik dan altijd wat maar ik heb nog totaal geen honger. Ik besluit wel mee te eten omdat ik anders pas om 20.00 uur wat kan eten (door de bad bed sessie van de kindjes) maar ik had nog wel even zonder eten gekund.

Opvallend was dat ik veel meer geduld met kindjes had tijdens het in bad doen. De hele dag had ik een goed humeur. Rond 20.00 uur merkte ik dat het zakje wat uitgewerkt raakte. Ik heb wel iets gesnoept maar veel minder dan normaal. De behoefte was veel minder.

Ik heb in de avond ook nog heel prettig en gefocust gewerkt. Bizar hoe scherp je bent, hoe gefocust en hoe lang dit gevoel blijft. En zo helder in je hoofd. Had ik dit maar gekend tijdens mijn examen en tentamens.

Dag 2 met exogene ketonen:

Alle effecten van de dag ervoor leken wat minder vandaag. Ik heb het wel vol gehouden tot 12.00 uur zonder te eten. Weer meer het kauwgevoel dat ik miste en heb een suikervrij kauwgompje genomen. Dat hielp goed. Ik ervaar meer energie, focus en helderheid dan normaal maar gister leek dat alleen wat meer. Of is dit al gewenning?

Ook vandaag had ik weinig snoep behoefte. Wel weer ‘s-avonds bij de thee. Gister had ik meer energie over in de avond. Ik besluit om de avond niet te gaan werken, ik was moe.

Ook vandaag sta ik weer versteld van mijn eigen blije humeur en geduld. Als mijn dochters aan het klooien of klieren zijn bijvoorbeeld tijdens het eten, wil ik nog weleens mijn kookpunt bereiken. Maar daar heb ik nu totaal geen last van. Heerlijk, voor hen maar vooral voor mij. 

Dag 3 met exogene ketonen:

Vannacht heb ik een slechte nacht gehad. Mijn dochter was wakker en heeft mij ook even wakker gehouden. Ik hoopte dat de ketonen mij de dag door zouden helpen en al na een half uur na het opdrinken voelde ik weer dat ik relaxt werd. Geduldiger. Ik voelde die helderheid, die enorme focus en scherpte weer. Heel fijn want dat had ik na die nacht niet verwacht.

Ik merkte ook dat ik de hele tijd met een lach op mijn hoofd rond liep. Ik voelde me heel vrolijk en blij. Terwijl als ik naar buiten keek daar niet echt reden toe had (regen!!!). Ik ben enorm blij dat ik nog een paar zakjes heb te gaan. Wat voel ik mij goed. Dit wil ik altijd wel.

Conclusie

Jezelf een ketonen lifestyle aanmeten is nog niet zo eenvoudig. Er moet echt even een flinke knop om. Daarbij laat het gewenste effect ervan even op zich wachten, waardoor mensen opgeven. De hulp van exogene ketonen zijn dan ideaal. Ik ben heel erg te spreken over Prüvit. Gemaakt in opdracht van NASA door een Amerikaanse Universiteit en op natuurlijke basis. Van alle soorten is dit echt de beste optie.

Veel van de positieve effecten heb ik inderdaad zelf ervaren. Je zo goed voelen is echt iedere dag weer een feestje. Ik heb steeds 1 zakje per dag gebruikt, maar zou voor het beste effect elke dag 1,5 zakjes moeten gebruiken.

BELANGRIJKE Update per 23 juni 2020

Prijsdaling

Half juni is de Europese markt open gegaan. En dit is goed nieuws voor jou. Een doosje ketonen kostte voorheen namelijk €170,- en nu nog maar €151,95. Na je eerste bestelling kan je nog eens 22% extra korting krijgen en ga je zelfs maar €118,52 betalen. Hiervoor moet je een smartship instellen. Annemarie kan je hier alles over vertellen. Mail of bel haar gerust even, haar contactgegevens vind je onderaan dit artikel.

VIP actie & proefzakjes

Er is nu ook nog een geweldige actie: Het VIP pakket. Het VIP pakket bestaat uit 3 dozen ketonen zakjes voor €355,- euro. Je krijgt dus nu meteen al vanaf je eerste bestelling die 22% extra korting. Wil je toch eerst eens een paar zakjes proberen, alvorens je een hele doos of het VIP pakket aanschaft? Dat kan uiteraard ook! Proefzakjes kun je ook bij Annemarie kopen; 5 zakjes voor €45,- of 10 zakjes voor €80,-.

!! Speciale BBL.News Kortingscoupon !!

Annemarie heeft een geweldige actie voor lezers van BBL.News. Jullie krijgen een extra kortingscoupon van nog eens €25,- korting! Hoe leuk is dat. Bestel nu dus snel jouw zakjes Ketonen via Annemarie.

Bestellen

Het bestellen van de zakjes doe je eenvoudig bij Annemarie via haar website of je stuurt haar een mail. Vermeld dan dat je via BBL.News komt en graag gebruik maakt van de €25,- kortingsvoucher.  Ook voor meer informatie, je aanmelden voor een webinar of een presentatie, kun je contact met haar opnemen. Hieronder vind je haar contactgegevens.

Gouwke Quadekker

Contact

Natuurlijk Annemarie

Annemarie Teutscher

0294-269003

Mail: natuurlijkannemarie@gmail.com

Website: natuurlijkannemarie.nl

Pin It on Pinterest