Handtas trends 2020

Het is alweer November. Nog maar 2 maanden en het jaar is alweer om. Dag 2019 en op naar een fantastisch 2020. Voor mij is het jaar omgevlogen. En voor jullie? In dit blog kijk ik alvast naar 2020 en de trends die we mogen gaan verwachten. En dan specifiek de handtas trends 2020.

Mocht je graag meer info over alle andere trends in 2020 willen lezen, kijk dan even bij  onze andere story “Trends 2020”.

Geschiedenis van de handtas

Wellicht is het leuk alvorens we naar de handtas trends van 2020 gaan kijken, iets meer te vertellen over waar de handtas eigenlijk vandaan komt. Vroeger hadden kledingstukken geen zakken. Daarom droegen zowel mannen als vrouwen allemaal, noodgedwongen, een tas. Afhankelijk van je status was dit een luxe of een hele eenvoudige uitvoering.

Later werd de binnenzak bij mannenkleding geïntroduceerd, hierdoor nam het gebruik van tassen af bij de man. Vrouwen droegen toen nog wel een tas onder hun kleding, een dijzak. Toen ook het modebeeld voor de dames ging veranderen was dit geen optie meer. Onder andere fijne stoffen deden hun intreden.

Om toch je spulletjes mee te kunnen nemen, werden deze nu in een handtas van stof gedaan met een trekkoord. Dit is de voorloper van de damestas zoals wij die nu kennen.

Handtas anno nu

Daar waar de handtas vroeger voor een praktische en noodzakelijke accessoire was, is het nu een echt modestatement. De vormen, kleuren en materialen zijn eindeloos. Voor ieder tijdstip, voor iedere activiteit van de dag en voor iedere outfit een andere bijpassende tas. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Uiteraard verschilt per vrouw de wensen en eisen waar een handtas aan moet voldoen. De één wil graag een grote tas waar eindeloos veel spullen in gaan, de ander geeft de voorkeur aan een wat handzamer formaat. Een tijdloos model in een klassieke kleur, of juist die hele vernieuwende in felle kleuren.

Wat zijn de trendy kleuren voor lente en zomer 2020?

De top kleuren voor lente en zomer van 2020 zijn: Beige, Paars, Off white, Helder roze en Roest bruin. Ook de prints zijn er nog in overvloed. Populair voor SS/20 zijn de Slangenprint, Koeienprint, Bloemen, Parels, Padded, Quilted en Fleece. Hieronder tref je de trendy kleuren voor SS/2020.

Wat zijn de handtas trends voor 2020?

Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden. Dat geldt zeker als je handtas trends wil gaan beschrijven. Ik zal jullie hieronder een selectie van handtassen tonen van de 5 grootste toonaangevende merken: Chanel, Christian Dior, Gucci, Prada en Versace. Alle handtassen zijn gespot tijdens de Fashion weeks SS/20 in New York, Londen, Milaan en Paris.

Chanel

Christian dior

gucci

Prada

versace

Aan de hand van de foto’s kun je goed zien wat je kunt gaan verwachten op vlak van handtas trends 2020. Populair model is de halve maan of Cirkel-tas. Bij de hengsels zien we veel grote stoere schakels, knopen en ronde handgrepen. De grote stoere schakels zien we op veel meer vlakken terug. Als zonnebrilkoord, ketting, riem, armband, op schoenen en zelfs als oorbellen.

Als jij die stoere schakel net zo mooi vind als ik, moet je zeker het Instagram account van @lins.Amsterdam in de gaten houden. Zij komt met een hele gave collectie voor deze zomer. Naast armbanden, kettingen en brillenkoordjes komt zij ook met hele gave hengsels voor aan je tas. Zo pimp je in één keer een oude saaie tas tot een hot item. Inmiddels is haar webshop live! Ga snel kijken. Ik ben groot fan en heb al van alles bij haar besteld. Bij mijn Shop the Look FASHION pagina en hieronder zie je ook een heel gaaf tasje dat volledig voldoet aan de handtas trends 2020.

Wehkamp fabienne chapot dames handtas zebra print schakelketting

Je bent nu alvast goed op de hoogte. Laat je me, t.z.t., even via de comments weten welke tas jij hebt aangeschaft voor de zomer 2020?

handtas trends 2020 koop nu

Deze feed wordt regelmatig aangevuld. Wil je niets missen, check dan af en toe deze site.

Gouwke Quadekker

Pin It on Pinterest