Wat zijn de mooiste denim musthaves van dit seizoen?

Man of vrouw, jong of oud, rijk of arm. Denim is voor iedereen. Geen stof zo tijdloos, veelzijdig en duurzaam als denim. Iedereen heeft wel een spijkerbroek in z’n kast liggen en hoogst waarschijnlijk wel meer ook en in diverse kleuren. Ook dit seizoen zijn er weer veel denim musthaves. Ik ga je vertellen welke niet mogen ontbreken in jouw kast.

Geschiedenis van denim

Denim is een zeer sterke katoenen stof. Deze stof wordt ook wel spijkerstof genoemd. De meningen lopen uitéén als het om de oorsprong gaat van denim. De één zegt Groot-Brittannië en de ander zegt Frankrijk. De meest aannemelijke in mijn ogen is Frankrijk.

De stof zou voor het eerst gemaakt zijn in de Zuid-Franse stad Nîmes. Als men het over denim had, zei men ‘materiaal uit Nîmes’. In het Frans is dit: Serge de Nîmes (spreek uit als: sersje deniem). En daar dankt het zijn naam aan.

 Ook de naam voor de blauwe spijkerbroek, de bluejeans en nu gewoon jeans genoemd, is te herleiden naar Frankrijk. De spijkerbroeken werden blauw gekleurd met de blauwe kleurstof Indigo. Het Franse woord voor deze kleurstof is ‘Bleu de Gênes’ (spreek uit als: bleu de sjen). Letterlijk vertaald is dit ‘Blauw van Genua’. Indigo werd vanuit Indië naar Genua geïmporteerd en vanaf daar naar de rest van Europa.

Denim anno nu

Doordat denim zo’n sterke stof is, werd het in eerste instantie alleen gebruikt als werkkleding. Volkswagen heeft zo’n 45 jaar geleden de bekleding van hun Kever ook in spijkerstof gemaakt. Tegenwoordig is denim overal wel in verwerkt. Bloesjes, rokken, jurkjes, tassen, scrunchies en sneakers. Zelf lampenkappen en zitzakken, noem het maar op.

Het productieproces van de jeans heeft de afgelopen jaren erg onder vuur gelegen. De arbeidsomstandigheden waren zeer slecht en het milieu werd ernstig vervuild. Tot op de dag van vandaag is de roep om duurzaam geproduceerde spijkerkleding groot. Merken als Kuyichi en KOI (Kings of Indigo) springen hier goed op in.

Denim musthaves voor 2020

Deze denim musthaves mogen dit seizoen niet in jouw kast ontbreken. Ze zijn eindeloos te combineren en passen bij alle trend kleuren van komend seizoen. Combineer ze met 1 van de leuke tassen uit de handtas trend 2020 special en je bent good to go!

denim musthaves 2020 koop nu

Deze feed wordt regelmatig aangevuld. Wil je niets missen, check dan af en toe deze site.

Gouwke Quadekker

Pin It on Pinterest