Het mooie weer komt er aan en de voeten komen weer uit hun warme schoenen. Doorgaans verdienen je voeten na zo’n winter wel wat extra aandacht. Je leuke open schoentjes en slippers mogen binnenkort weer uit de kast. Tijd om je voeten weer even te verwennen, zodat ze er weer fris en verzorgd uitzien.

Eigenlijk moet je je voeten het hele jaar door goed verzorgen maar er zijn maar weinig dames die dat braaf doen. Het eelt dat op je voeten ontstaat tijdens de winter wordt niet meer weggehaald. Je hebt immers toch alleen maar dichte schoenen aan, niemand die het ziet, toch? Na een winterperiode heb je niet alleen een boel eelt maar zijn je voeten ook een stuk droger. Ik vertel dit trouwens namens een vriendin.

Dat droge voeten met een laag eelt er niet heel aantrekkelijk uitzien, behoeft geen uitleg. Dus daar gaan we dames: tijd voor aandacht voor die voeten. Uiteraard kun je hiervoor naar een pedicure gaan maar niet iedereen heeft hier de centjes voor. Daarbij kun je het ook prima zelf doen. Hieronder leg ik je uit hoe je in 10 stappen, prachtige verzorgde voeten hebt.

Wat heb je nodig?

 • Nagellak remover
 • Watjes
 • Tissues
 • Wattenstaafjes
 • Nagelschaar
 • Eeltvijl, puimsteen, voetvijl
 • Nagelvijl
 • Nagelriem crème (oog crème kan ook)
 • Bokkenpootje
 • Bak die groot genoeg is om met 2 voeten, plat, in te kunnen
 • Bruisbal, soda, olie
 • Boek of tijdschrift
 • Handdoek
 • Tenenspreider
 • Hydraterende voeten crème
 • Nagellak

Aandacht voor voeten, in 10 stappen naar prachtige voeten

Stap 1

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zet alles spullen klaar die je nodig hebt. Hierna verwijder je eventuele nagellak van je teennagels. Pleisters of resten ervan haal je ook weg.

Stap 2

Vul de bak met lauwwarm water. Doe hierin de bruisbal, olie of soda. Soda gebruik je voor een diepe reiniging, de bruisbal met name voor de heerlijke geur en olie voor extra hydratatie. Je kunt ook als je bruistablet klaar is met bruisen, wat olie toevoegen aan het water. Zelf gebruik ik gewone olie uit de keuken hiervoor en werkt perfect. Je voeten en handen worden er heerlijk zacht van.

Stap 3

Doe nu je voeten in de bak en ga lekker rustig zitten. Komende 10 minuten doe je even niets! Pak je boek of tijdschrift en ga lekker lezen. Even ontspannen, even me-time, even niets.

Stap 4

Lekker he, even niets doen? Zou je vaker moeten doen. Ik denk het zo vaak maar doe het ook veel te weinig. Je kent het vast wel. Pak je handdoek en droog je voeten goed af. Vooral tussen je tenen. Ook hier zijn veel mensen nogal makkelijk in maar doe je dit niet goed, is de kans heel groot dat je teenschimmel krijgt.

Stap 5

Pak je voetvijl en vijl alle eeltplekken eraf. Met name aan de zijkant van je grote teen en je hiel zijn deze plekken vaak het grootst. Maar neem zeker ook de zijkanten goed mee en de bal van je voet. Doe dit wel voorzichtig zodat je niet je mooie zachte huid meeneemt.

Stap 6

Door het warme water zijn ook je nagels en nagelriemen lekker zacht geworden. Smeer je nagelriemen in met speciale nagelriem crème. Mocht je die niet hebben, is oog crème ook een hele goede optie. Pak een bokkenpootje, nee niet een koekje dames,  en duw je nagelriemen voorzichtig terug.

Stap 7

Knip nu je teennagels op de juiste lengte. Knip recht en niet de hoekjes, zo voorkom je ingegroeide teennagels. Mocht je hier al last van hebben, ga dan wel even naar een echte pedicure. Met een vijl breng je je nagels netjes in model.

Stap 8

Je nagels kunnen er nu weer tegenaan. Zelf ben ik altijd voor een mooi kleurtje op de voeten. Pak je tenenspreider en lak vervolgens je nagels in de door jouw gewenste kleur.

Stap 9

Je hebt je voeten nu al goed verwend maar er is nog 1 puntje van aandacht. Precies, een heerlijke voeten crème. Neem een lekkere hydraterende crème, je voeten kunnen dat goed gebruiken na zo’n winterperiode. Masseer de crème rustig en goed in.  

Stap 10

In de zomerperiode verzorgen we onze voeten gelukkig iets beter. Om je steeds een hoop kosten bij de pedicure te besparen, houd je de verzorging van je voeten na bovenstaande stappen netjes bij. Smeer een paar keer per week je voeten in met de hydraterende crème. Leg je voetvijl bij de douche en vijl de eeltgevoelige plekken zo nu en dan licht terwijl je onder de douche staat.

Ga je veel naar het strand? Zorg dan ook extra goed voor je voeten. Bij thuiskomst even lekker al het strandzand van je lijf spoelen. Je lijf verwennen met wat aftersun en je voeten met wat hydraterende crème. 

Schoenen

De hele dag sta je op je voeten. Ze brengen je van hot naar her en vaak worden ze in de leukste schoentjes gestopt die funest zijn voor je voeten zelf. Ze hebben het zwaar te verduren en daarom is wat extra aandacht voor je voeten zo nu en dan helemaal niet gek.

Die hakken naar je werk of die spannende date, snap ik helemaal. Moet je ook zeker doen. Maar wissel af. Draag soms ook platte zolen. Zorg er wel voor dat de bal van je voet goed wordt ondersteund. Zeker vrouwen hebben namelijk aanleg om platvoeten te ontwikkelen. Op blote voeten lopen of op slippers is dus ook niet iets wat je vaak en lang moet doen.

Fijne zomer

Laat de zon maar gaan schijnen en de temperatuur maar oplopen. De rokjes en zomerjurkjes mogen langzaamaan weer voorin de kast komen te hangen. Heb je die leuke denim musthaves eigenlijk al gezien voor komend seizoen? Of zoek je nog een handtas volledig in lijn met de trend van 2020? Bekijk ze snel, bestel jouw favoriet en je bent er helemaal klaar voor. Fijne zomer!

Gouwke Quadekker

Pin It on Pinterest